Image
پروژه‌های پیشران اقتصاد دیجیتال توسط رییس‌جمهور رونمایی شد
تاریخ خبر : 9 خرداد ماه 1399

آیین رونمایی از طرح حمایت از کسب‌وکارهای دیجیتال و طرح انتخاب هر ایرانی، یک تلویزیون اینترنتی صبح روز پنجشنبه توسط رییس‌جمهور به‌صورت مجازی و آنلاین افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان فناوری اطلاعات ایران: امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات و رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران با حضور در عمارت کلاه فرهنگی و در جمع فعالان حوزه فناوری به‌صورت آنلاین و ویدئوکنفرانس گزارش‌های دو طرح حمایت از کسب‌وکارهای دیجیتال و طرح (انتخاب هر ایرانی، یک تلویزیون اینترنتی ) را به رییس‌جمهور ارائه کرد.

Image
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به افزایش 4 برابری ضریب نفوذ اینترنت از سال 92 تاکنون گفت: با توس زیرساخت‌ها جنبش نوآوری و کارآفرینی در کشور آغازشده است و ظرفیت شبکه ترافیکی از سال 92 تا به امروز حدود 30 برابر شده است و همچنین تعداد اپلیکیشن ها در این سال‌ها از تعداد 500 اپلیکیشن به 345 هزار عدد رسیده است.
معاون وزیر ارتباطات در طرح حمایت از کسب‌وکارهای دیجیتال گفت: یک کسب‌وکار زمانی که آغاز به فعالیت می‌کند دغدغه‌های بسیاری ازجمله تأمین منابع و کنار گذاشتن موانع حقوقی و قانونی دارد و ما تلاش می‌کنیم که این دغدغه‌ها صرفاً معطوف به پیاده‌سازی ایده و طرح‌های خلاقانه باشد و در همین راستا توشه راهی را در نظر گرفتیم که به پنج هزار شرکت و کسب‌وکار نوپا مجموعه‌ای از خدمات به ارزش حداقل 50 میلیون تومان تعلق بگیرد و این شرکت‌ها می‌توانند بسته به نیازهای خود از این خدمات استفاده نمایند.
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران در ادامه تصریح کرد: زیرساخت ابری یکی از ابتدایی‌ترین نیازهای استارتاپ ها است و به‌غیراز این کسب‌وکارهای نوپا نیاز به مشاوره‌های حقوقی و نرم‌افزارهای مرتبط جهت تأمین امنیت داده برای حفظ حریم خصوصی مردم‌دارند و در این طرح بازاری را فراهم کردیم درنهایت منجر به تخصیص بهینه منابع دولتی خواهد شد و شرکت‌های مختلف نوآفرین و شرکت‌های که در ابتدای مسیر هستند می‌توانند از این بازار استفاده نمایند.
معاون وزیر ارتباطات در پاسخ به سؤال رییس‌جمهور در خصوص نحوه تأثیرگذاری طرح حمایت از کسب‌وکارهای دیجیتال بر جبران آسیب‌های ناشی از کرونا گفت: خیلی از شرکت‌ها در ایام کرونا به‌واسطه از دست دادن نیروی کار و کاهش تقاضا دغدغه‌های پیدا کردند و برای جبران این موضوع ما تلاش داریم تا امکاناتی را در اختیار این شرکت‌ها قرار دهیم تا بتوانند خسارت‌های ناشی از کرونا را جبران نمایند این امکانات می‌تواند شامل شبکه زیرساخت، استفاده از تبلیغات، استفاده از منابع مالی که در دولت وجود دارد یا استفاده از نرم‌افزارهای مالی و حسابداری باشد که شرکت‌ها می‌توانند بسته به نیازهای خود از این بسته‌های حمایتی بهره‌مند شوند که این برنامه به‌ صورت مشارکت عمومی و خصوصی بوده و در سایت ایران نوآفرین قابل‌دسترسی است.
معاون وزیر ارتباطات در مراسم رونمایی از طرح انتخاب هر ایرانی یک تلویزیون اینترنتی گفت: مقوله فرهنگ و قدرت گفتمان سازی یکی از نیازهای عمومی واصلی مردم است و امروزه یکی از چالش‌های اصلی ما در شبکه ملی اطلاعات کمبود تولید محتوا است .
وی در ادامه افزود: 70 درصد از ترافیک شبکه در دنیا به ویدئو، موسیقی و صوت تعلق دارد و این آمار در کشور ایران حدود 20 درصد است و در صورتی که این پتانسیل و امکان در کشور وجود دارد که ظرفیت این حوزه حدود 14 برابر میزان فعلی آن افزایش یابد.
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران با تأکید بر حمایت های رییس‌جمهور از حوزه هنر گفت : مردم ماهانه حدود هفت میلیارد دقیقه از وقت خود را به استفاده از محصولات فرهنگی اختصاص می‌دهند و این آمار نشانگر اهمیت و توجه به این مقوله است.
ناظمی در ادامه با اشاره به اهمیت تولید محتوای داخلی و بومی در کشور گفت: سال 92 کل فروش سینماها حدود 42 میلیارد تومان بوده است درصورتی‌که اگر روند فروش حق اشتراک تلویزیون‌های اینترنتی ادامه پیدا کند حدود 648 میلیارد تومان اندازه بازار فرهنگی ما خواهد بود و این امر می‌تواند تجربه شیرین حق انتخاب محتوا برای ببینده را به ارمغان آورد.
وی در ادامه تصریح کرد: توسعه سیستم‌های تصویری و صوتی باعث ایجاد صرفه اقتصادی و توسعه زیرساخت‌ها و پاسخ به نیازهای فرهنگی مردم می‌شود.
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت با افتتاح طرح انتخاب هر ایرانی، یک تلویزیون اینترنتی مردم می‌توانند به مدت یک ماه عضویت رایگان سه تلویزیون اینترنتی را داشته باشند.
منبع خبر